6 Aralık 2008 Cumartesi

BAYRAMINIZI KUTLUYORUM

Değerli Dostlar,
Bize, yaşamamız için inatla dayatılan şartların böyle olduğunu bilerek, Bayram Kutlaması mesajı yazmak inanın içimden gelmiyor. Bilgisayarın başındayım ama, parmaklarım klavye üzerinde kıpırdamıyor sanki…
Geçtiğimiz bayramda da aynı duyguyu yaşamış olmama karşın; yine de sizi Bayram Kutlaması mesajımdan yoksun bırakmamak için bir şeyler yazmıştım.
O günlerin üzerinden iki ayı aşkın bir zaman geçmiş ve bu arada da arkadaşlarımızca onca aydınlatıcı yazılar yazılmış olmasına karşın; halen bir arpa boyu kadar yol alınamamış ve de alınamıyor olmasına üzülüyorum.
Yazmış olmak için yazmak bana göre değil. Ama, yine de boş sayfaya bir şeyler dökülüveriyor.
Arkadaşlar,
Artık söylenmek zamanı geçti. Hepimizin aklımızı başımıza alıp, neler yapıyor olduğumuza bir kez daha bakmamız gerekiyor.
Karşı Devrimciler başarılı olabiliyorsa; bu bizim başarısız olduğumuz anlamına gelir.
Sizlere ulaştırmaya çalıştığım yazılarımda, çoğunlukla altını çizercesine belirttiğim gibi, Atatürk İlke ve Devrimleri ile Laik Cumhuriyet’in Temel Değerleri’ni yok etmek isteyen zihniyet karşısında, olmazsa olmazımız, öncelikle BİRLİKTE VE TEK BİR GÜÇ olarak bulunma zorunluluğumuzdur. Aksi halde; bütün çabalarımız, bireysel çırpınmalardan öteye geçemez.
Gelin, yasal haklarımız içinde, hep birlikte ufacık su birikintilerini Göllere, çayları ise Nehirlere dönüştürelim. Zor değil. Sadece herkes üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapacak, hepsi o kadar…
Birlik olursak; diri ve güçlü oluruz. Mücadelemiz daha etkili olur.
Kardeşlerim,
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Bursa Nutku’nda tanımladığı Türk Gençleri olarak, umuyorum, tez zamanda, demokratik haklar ve yasalar çerçevesinde, Ortak ve Güçlü Mücadelemizi daha da kuvvetlendirelim.
Bu duygular içinde, bütün Dost, Arkadaş, Kardeş ve de Canlar’ın Bayramını, en içten duygularımla kutlar, sağlık, esenlik ve mutluluk dileklerimi sunarım.
CENGİZ ÖNAL
Araştırmacı-Yazar
www.cengizonal.blogspot.com
onalcengiz@gmail.com

Hiç yorum yok: